Voor salesmedewerkers en accountmanagers zijn het vreemde tijden. Je werkt noodgedwongen vanuit huis, vergaderen op locatie is verboden en een prospect de hand schudden is al helemaal uit den boze. Hoe ga je dan toch het persoonlijke contact aan, hoe bouw je aan een vertrouwensband? Dat doe je door slim gebruik te maken van gepersonaliseerde video’s.

Gepersonaliseerde video, wat is dat?

In een gepersonaliseerde video stem je de inhoud af op de unieke situatie van een prospect of klant. Door persoonlijke elementen óf bedrijfsinformatie toe te voegen grijp je direct de aandacht van de ontvanger. Je kan naast de bedrijfsnaam en het logo bijvoorbeeld iemands naam, e-mailadres, profielfoto of functieomschrijving toevoegen.

Je produceert dus één video die je met een speciaal videoplatform als Vidyard keer op keer kan personaliseren. Hoe dat in zijn werk gaat? Tijdens de productie voeg je speciale fields toe: markeerpunten waar je later automatisch unieke klantgegevens invoegt. Dat maakt het mogelijk om tientallen prospects een e-mail te sturen met een op maat gesneden video.

De voordelen van video op een rij

Een salesmedewerker wil zijn prospect overtuigen, laten zien dat zijn product of dienst de juiste oplossing is. Omdat de concurrentie precies hetzelfde wil, moet je je onderscheiden. Dat doe je met een gepersonaliseerde video: trek bijvoorbeeld met jouw uitnodiging voor een webinar de aandacht tussen al het andere ‘salesgeweld’.

Persoonlijke video’s helpen je verder om je e-mail open rates en click through rates te verhogen, om meer binding te kweken en om aan blijvende, langdurige klantrelaties te werken.

Met een platform als Vidyard benader je prospects op grote schaal zonder de persoonlijke touch te verliezen, waardoor je toch met elke prospect een unieke klik kan maken.

 

Waarvoor zet je persoonlijke video’s in

Eigenlijk kan je tijdens de hele marketing- en salesfunnel persoonlijke video’s inzetten. Daarbij zijn je eigen originaliteit en creativiteit de beperkende factoren.

E-mail campagnes: promoot je business op unieke wijze

Gepersonaliseerde video’s zijn prima in te zetten tijdens e-mail nurturing campagnes. Je kan bijvoorbeeld inspirerende of humoristische uitnodigingen versturen voor webinars en congressen. Verder kun je aankondigingen, aanbiedingen en ander bedrijfsnieuws op een unieke manier onder de aandacht brengen.

Wanneer je het videoplatform koppelt aan je CRM wordt het produceren van een persoonlijke boodschap heel eenvoudig. Je haalt dan in real-time de benodigde contact-, account- en campagnegegevens uit je database om ze daarna automatisch toe te voegen aan je gepersonaliseerde video.

Sales & Service: verras je prospect en klant

Overrompel je contacten op een originele manier door gegevens uit het CRM te halen en deze te koppelen aan je video. Op deze manier verleid je prospects sneller tot een belafspraak. Servicemedewerkers gebruiken gepersonaliseerde video’s bijvoorbeeld tijdens het onboarding proces, voor het versturen van aankondigingen of nieuwe releases.

A/B testen: op zoek naar de beste versie van jezelf

Aan de video voeg je meestal 4 tot 6 persoonlijke elementen toe die zijn verdeeld over het intro, het middenstuk en het slot. Dat maakt deze content uitermate geschikt om te testen. Wat gebeurt er als je 1 extra element toevoegt aan het intro? Wat is het gevolg voor de conversie als je het slot of de conclusie aanpast? Door op die manier methodisch je video te analyseren ontdek je vanzelf de beste versie van jezelf!

Tot slot: het is belangrijk om een gepersonaliseerde video goed te overdenken en te plannen. Sta altijd vooraf stil bij de boodschap die je wilt overbrengen. Energie die je in de planfase investeert, verdien je later terug.

Verhalen

We doen veel leuke dingen, van pokeravonden tot een lang weekend Praag. Lees hier wat we allemaal doen bij Saleshelden.