Wie en wat is een buyer persona?

Uw ideale klant die u van binnen en buiten kent om zo salescampagnes te laten slagen.

Joost

“Joost is 28 jaar, getrouwd, heeft 2 kinderen, werkt als inkoper bij een groot Nederlands beursgenoteerd bedrijf. Joost is een analyticus, die zich niet laat leiden door zijn omgeving, maar enkel beslissingen neemt op basis van feiten en statistieken”

Bovenstaand zou zo maar enkele regels van een buyer persona kunnen zijn voor uw bedrijf. Een buyer persona is een namelijk een semi-fictieve afspiegeling van uw (ideale) klant. De buyer persona is een gedetailleerd profiel van een voorbeeldkoper op basis van gedrag en doelen. De buyer persona beschrijft de uitdagingen, doelen, frustraties en pijnpunten van deze klant. Deze komen voort uit de volgende vragen:

  1. Wie zijn onze kopers?
  2. Wat zijn hun doelen?
  3. Hoe is hun koopgedrag?
  4. Welke rol hebben ze in hun aankoop?
  5. Wat willen zij bereiken?
  6. Hoe denken ze?
  7. Wat kopen ze?

Wij bij Saleshelden verplaatsen onszelf met de klant altijd in haar buyer persona’s. We geven buyer persona’s een fictieve naam, interesses en persoonskenmerken, dit alles om de buyer persona tot leven te brengen en antwoord te krijgen op de allerbelangrijkste vraag achter de buyer persona:

Wat is het menselijke verhaal achter wat de klant probeert te bereiken?


Buyer persona’s zijn de grondslag voor content marketing, leads & communicatiestrategieën voor bedrijven haar klanten. Creer daarom vandaag nog uw eerste buyer persona om uw doelgroep beter in kaart te krijgen. 

Wil jij leren hoe je in 6 stappen een ijzersterke buyer persona creëert met ons? Of wil jij direct aan de slag met ons? Neem dan contact met ons op!

“If you can walk in their shoes, hear what they hear, feel what they feel, imagine what your content would look like.”

Tony Zambito

In 6 stappen zelf ijzersterke buyer persona’s creëren

In 6 stappen zelf ijzersterke buyer persona’s creëren

Om een salescampagne te laten slagen is het van belang dat u precies weet bij wie uw boodschap moet aankomen. Wie is uw doelgroep, uw potentiële klant? Het opstellen van buyer persona's helpt u hierbij. Een buyer persona is een semi-fictieve afspiegeling van uw...

Het verschil maken met telemarketing

Het verschil maken met telemarketing

Telefonische acquisitie. Het lijkt misschien alsof iedere accountmanager dit in de vingers heeft, maar niets is minder waar. Veel accountmanagers hebben er zelfs een broertje dood aan. Een verhaal keer op keer opnieuw herhalen, altijd maar inspireren en overtuigen,...

De customer journey: wat is de reis van úw klant?

De customer journey: wat is de reis van úw klant?

Zeventig procent van het aankoopproces vindt tegenwoordig online plaats. Ook uw potentiële klant gaat online op zoek naar antwoorden op zijn vragen, nog ver voordat hij met uw bedrijf in aanraking komt. Het is dan ook essentieel dat u al in een vroeg stadium bij uw...

Succesvol met Marketing Automation in 7 stappen

Marketing Automation, voor veel marketeers een nieuwe uitdaging. Help prospects in het aankoopproces door hen proactief en geautomatiseerd relevante content aan te bieden. Doel: anonieme online bezoekers omzetten naar prospects en uiteindelijk loyale klanten. Start vandaag om uw bedrijf succesvol te laten zijn met Marketing Automation. Vraag de whitepaper eenvoudig aan en ontvang hem binnen 5 minuten in uw mailbox.

Whitepaper