Wanneer je het kantoor van Saleshelden binnenloopt, hoor je al vrij snel een opvallend accent. Een westerse tongval tussen de grote groep Tukkers die de organisatie rijk is. Sinds juli 2022 is Romée Blokdijk aan ons mooie team toegevoegd. Een stoere vrouw met humor, een vlotte babbel en doorzettingsvermogen. Gestopt als personal trainer in Zandvoort aan Zee, naar de andere kant van het land verhuisd met haar vriendin ‘Roos’ en haar hondje Teun, om vervolgens de wereld van de sales te ontdekken bij Saleshelden. Collega Maurice Lok heeft haar vragen gesteld over haar bijzondere verhaal:

 

Wie is Romée Blokdijk en wat is je functie bij Saleshelden?

Ik ben Romée Blokdijk, 30 jaar oud en afkomstig uit Zandvoort aan Zee. Altijd lastig om jezelf in een paar woorden te omschrijven, maar ik denk dat de woorden sociaal en sportief wel passend zijn. Ik woon inmiddels een aantal maanden in Hengelo, waar ik samenwoon met mijn vriendin en mijn hondje Teun. Dit jaar hebben we de knoop doorgehakt en besloten om naar het Oosten te verhuizen…ik ben dus echt mijn liefde achterna gegaan!  Mijn functie bij Saleshelden is Inside Sales Specialist

 

Hoe vind je het als vrouw uit het westen in het nuchtere Twente? 

Nou, eigenlijk vooral verademend. De mensen zijn hier over het algemeen een stuk vriendelijker en meer ontspannen. Mensen staan hier open voor een praatje en er wordt een stuk minder op je gelet. In het westen is het naar mijn idee wat meer ‘zien en gezien worden’. Ik merk aan mijzelf dat ik hier wel een stuk meer tot rust kom, erg fijn.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven naast jouw werk?

Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om actief bezig te zijn in mijn vrije tijd. Lekker sporten in de buitenlucht, skeeleren, wandelen met Teun, etc. Nu ik een kantoorbaan heb, is het helemaal lekker om actief bezig te zijn na mijn werkuren. Ook ga ik graag terug naar Zandvoort, om mijn vrienden en familie te bezoeken. Daar steek ik veel energie in, maar ik krijg van hen ook heel veel energie terug. Ten slotte natuurlijk de ‘algemene’ bezigheden als het kijken van een serie of chillen met mijn vriendin. Ik vermaak mij prima!

 

Hoe ben je bij Saleshelden terecht gekomen en waarom trok Saleshelden jou aan?

Ik ben via Indeed bij Saleshelden terecht gekomen, de omschrijving en vormgeving van de vacature sprak mij gelijk heel erg aan. Het was heel professioneel, maar tegelijkertijd ook wat informeel…een combinatie die mij erg nieuwsgierig maakte en waar ik gelijk een goed gevoel bij kreeg. Ik had niet zo veel ervaring in de sales en zag in de vacature ook termen als intern ontwikkelen, netwerk vergroten en de wereld van sales ontdekken. Dat in combinatie met het jonge en enthousiaste team, maakten dat ik zonder twijfel een sollicitatiebrief heb gestuurd. Gelukkig heb ik daar tot op de dag van vandaag geen spijt van 😊.

 

Hoe ben je opgenomen binnen de organisatie?

Ook een beetje cliché, maar ik ben echt superwarm ontvangen door de groep. Het was spannend om in een nieuwe sector te beginnen en ik merkte dat daar ook rekening mee werd gehouden. Ik werd gerust gesteld, verwachtingen werden gelijk gemanaged en elke collega gaf mij het gevoel alles te kunnen vragen. Ik leer hier bij Saleshelden in mijn eigen tempo, maar word tegelijkertijd wel gemotiveerd om het maximale uit mijzelf te halen. De afwisseling tussen plezier maken en hard werken vind ik bij Saleshelden precies goed.

 

Wat vind je het leukst aan je werk bij Saleshelden?

Lastige vraag, maar dan ga ik toch voor de diversiteit van de campagnes. Je doet elke dag wat anders; de ene dag ben je veel bezig met evaluaties en interne gesprekken, de andere dag zit je juist weer vol in de sales. Je werkt voor verschillende klanten die zich in verschillende branches bevinden en ook dat is een mooie uitdaging. Verder is het team in het algemeen gewoon erg leuk. We doen sportieve activiteiten, lopen de stad in voor een borrel, hebben goede gesprekken, etc.

Wat voor type mensen werken er volgens jou bij Saleshelden?

Het sociale is iets wat ik bij iedereen terug zie. Volgens mij moet je ook wel sociaal en wat extraverter zijn om dit werk te kunnen doen. Verder is iedereen open en eerlijk. Niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen klanten. Als de resultaten tegenvallen of iemand verzaakt, wordt hij of zij daar op aangesproken. We houden elkaar scherp en kunnen daarom ook allemaal wel tegen (de juiste) kritiek.

 

Welke karaktereigenschappen helpen jou in jouw werk?

Persoonlijk denk ik dat ik heel spontaan ben en erg makkelijk contact leg. Ook verpak ik mijn salesgesprekken op een vriendelijke, maar directe manier. Ik zeg waar het op staat, maar blijf wel altijd netjes in taal en antwoord. Die combinatie werkt ontzettend goed voor mij en gelukkig ook voor mijn resultaten.

 

Heb je al een blunder gemaakt in jouw eerste maand bij Saleshelden?

Nou, ik heb in één van mijn eerste weken al wat gesloopt. Ik sta altijd graag achter mijn bureau, waardoor ik mijn bureau ook altijd op ‘sta-niveau’ instel. Aan het einde van de dag wilde ik het bureau weer naar beneden laten zakken, maar de telefoon van mijn collega Frank lag er blijkbaar tussen…die telefoon ligt nu in de prullenbak, oeps!

 

Wat zou je nog willen bereiken in 2022? Dit mag een werk gerelateerd of persoonlijk doel zijn.

Werk gerelateerd zou ik de vrije dagen willen scoren die wij kunnen verdienen met het bonussysteem. Ik moet nu nog mijn draai vinden bij verschillende campagnes, maar wil er natuurlijk wel naartoe werken dat ik straks om de vrijdag lekker vrij ben. Op die vrije dagen kan ik ook mijn familie opzoeken in Zandvoort of leuke activiteiten plannen met mijn vriendin. Persoonlijk hoop ik dit jaar rust en regelmaat te vinden hier in Twente. Ik wil echt graag dat Twente mijn plekkie wordt en dat ik hier een netwerk opbouw. In de loop van de tijd wil ik graag het sporten weer oppakken, maar door de vele jaren in de sportschool zoek ik het nu liever in de buitenlucht. Gelukkig is hier in Twente veel bos en natuur, dus dat helpt al een heel stuk. Wellicht ga ik ooit nog een triatlon lopen, maar dat is in 2022 in ieder geval nog niet van toepassing, haha!

 

Zou je het anderen aanraden om bij Saleshelden te komen werken?

Ja, ik zou het anderen zeker aanraden! Je krijgt een kijkje in de keuken van veel verschillende organisaties, doordat je ook verschillende campagnes draait. Zo kom je er in de loop van de tijd achter wat je wel en niet leuk vindt in de sales. Voor iemand die de wereld van sales wil ontdekken of aan het oriënteren is in zijn loopbaan, is Saleshelden de ideale werkgever om ervaring op te doen. Verder kom je in een jong, maar ervaren team terecht. Je krijgt veel verantwoordelijkheid om er samen met jouw collega’s een succes van te maken. Oftewel, gewoon bij ons komen werken, ik zet een bakje koffie voor je klaar.

 

Heb je nog een quote of een levensmotto die je aan iedereen wil meegeven?

Ik heb een keer een quote gehoord die mij altijd is bijgebleven:

"Overtuiging leidt tot resultaat, wat zich uiteindelijk weer tot overtuiging leidt!"

Om resultaat te kunnen halen moet je overtuigd zijn van jezelf, maar als je dan resultaat ziet, word je weer overtuigd door jouw resultaat. Een mooi motto, vooral in de sales 😊.

Verhalen

We doen veel leuke dingen, van pokeravonden tot een lang weekend Praag. Lees hier wat we allemaal doen bij Saleshelden.