Dagelijks tientallen projecten managen, evaluaties voorzitten en nieuwe partners een warm welkom heten bij Saleshelden. Ga er maar aan staan! Projectmanagers Frank Dijkstra en Amber Wanders zijn binnen de organisatie verantwoordelijk voor een goed verloop van alle projecten die gedraaid worden en daarmee ook eerste contactpersoon voor onze partners.

 

Een drukke en veelzijdige baan, toch?

Amber: Ja, geen één dag is hetzelfde! Als je binnenkomt op kantoor en de dag begint, heb je een redelijke planning voor jezelf. Je daar aan houden lukt als projectmanager eigenlijk niet. Er gebeurt altijd wel iets dat je niet aan zag komen. Dat maakt het ontzettend leuk en uitdagend, de tijd vliegt voorbij!

Frank: Zeker druk en veelzijdig, je moet ontzettend veel schakelen op één dag. Sterker nog, soms spreek je meerdere klanten binnen een halfuur. De verschillende petten die je op een dag op hebt, maken dat je constant scherp moet zijn. Ten slotte krijg ik ook regelmatig vragen van mijn collega’s over projecten en systeemtechnische wijzigingen, waardoor ik nooit echt een vaste agenda heb. Dat vind ik juist het lekkerst werken.

Voordat we verder gaan, kunnen jullie wat over jezelf vertellen?

Amber: Ik ben Amber Wanders, 23 jaar en woonachtig in Vriezenveen. In juni 2022 heb ik mijn diploma commerciële economie gehaald aan het Saxion te Enschede. In mijn vrije tijd speel ik tennis en ben ik bezig met het inrichten van mijn nieuwe huis met mijn vriend Tom. Na mijn studie ben ik begonnen als Projectmanager bij Saleshelden, waarbij ik verantwoordelijk ben voor een goed verloop van alle projecten.

Frank: Ik ben Frank Dijkstra, 25 jaar en woonachtig in Enschede. Voordat ik bij Saleshelden kwam werken, heb ik zeven jaar gewerkt in de retail. Hier kwam ik er achter dat ik interesse heb voor sales en het erg leuk vind om met mensen te werken. Deze combinatie zie ik dagelijks terug in mijn huidige baan bij Saleshelden.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jullie uit?

Frank: Goede vraag, vooral omdat elke week voor ons verschilt. Over het algemeen plannen we ongeveer twee tot drie meetings per dag, zowel intern als extern. Tijdens deze meetings evalueren we de samenwerkingen, kijken we naar mogelijke valkuilen en verbeterpunten en analyseren we de benaderde markt; zitten we op het goede spoor, of kunnen we beter nieuwe segmenten aanbreken? Sales is een constant spel tussen vraag en aanbod en daarmee ook een constant leerproces.

Amber: Ook de systeemtechnische zaken zijn in ons dagelijks werk erg belangrijk. We zijn constant bezig om het maximale uit onze systemen te halen en er voor te zorgen dat iedereen op de werkvloer zijn werk zonder (technische) problemen uit kan voeren. In deze tijden zijn we erg afhankelijk van het internet, dus dat is soms nog best een uitdaging. Ten slotte monitoren we elke campagne ook op zelfgemaakte dashboards. We zijn eigenlijk altijd bezig met het optimaliseren van de samenwerkingen die lopen.

Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?

Frank: Voor mij zijn dat echt de contactmomenten met de klant. Samen sparren, evalueren, ideeën uitwisselen, maar ook gewoon op een ander level elkaar leren kennen. Ik vind het ook fijn om te weten wat de contactpersoon bezig houdt in het dagelijks leven en ben voorstander van een persoonlijke band. Ik krijg veel energie van tevreden klanten en goede inhoudelijke meetings.

Amber: Hier sluit ik mij zeker bij aan. Ook het intern sparren met de betrokken Saleshelden vind ik erg leuk. Wanneer wij een brainstormsessie hebben gehad en de resultaten vervolgens de lucht in gaan, krijg ik daar ontzettend veel energie van. Het maakt ons als projectmanagers dan ook wel trots. Ook is het natuurlijk fijn om terug te kunnen koppelen aan onze klanten dat we een flinke groei aan kwalitatieve afspraken hebben gerealiseerd.  

Hoe blijf je jezelf continu uitdagen?

Frank: Eigenlijk gebeurt dit vanzelf. Het is echt een flinke uitdaging om er bij zoveel verschillende klanten en markten voor te zorgen dat het maximale uit de beschikbare uren wordt gehaald.

Amber: Voor mij is het mijn eerste functie na school. Het is niet de meest makkelijke functie en ik leer elke dag wat nieuws. Ook op momenten dat ik niet zoekende ben naar nieuwe dingen of uitdagingen, leer ik alsnog weer bij. 

Wat kunnen jullie van elkaar leren?

Frank: Poeh, dat is wel een heleboel. Amber is sterk in planning, structuur en systemen. Ze werkt vanaf dag één al heel gestructureerd en weet daardoor ook altijd wat er speelt en welke taken er nog open staan. Ook de systemen had Amber behoorlijk snel onder de knie, daar waar ik wat meer moeite heb met ICT. Generatiekloofje denk ik, haha!

Amber: Frank is een erg sociaal persoon en laat dit ook dagelijks zien in zijn werk. Hij is altijd bereid om even te kletsen, waardoor hij ook goed weet hoe iemand zich voelt. Ook voelt hij situaties daardoor erg makkelijk aan en zorgt hij dat elke meeting een positieve(re) sfeer krijgt. Frank is bij Saleshelden een verbindende factor, terwijl ik het soms ook wel even lekker vind om mijzelf terug te trekken op kantoor. Mijn structuur en zijn sociale vermogen maken samen eigenlijk een heel sterk team.

Heb je al een blunder gemaakt bij Saleshelden? Zo ja, vertel!

Amber: Ik heb in mijn eerste werkweek alle formules in ons systeem overhoop gehaald. Het was de bedoeling dat ik kennis maakte met het systeem, alleen wist ik niet dat de wijzigingen die ik deed invloed hadden op ALLE data. Vervolgens is Frank tot in de late uurtjes bezig geweest met het herstellen van alle formules. Nog bedankt Frank 😊. 

Frank: In mijn tweede week als Projectmanager ben ik een keer een meeting met een klant vergeten. Matthijs Witten appte mij; hoe ging de meeting met…? Mijn hartslag schoot gelijk naar 200, ik stond namelijk in de rij bij de supermarkt. Foutje moet kunnen, toch?

Los van de blunders, hoe waren jullie eerste weken bij Saleshelden? 

Amber: Intensief. Ik had mijn diploma gehaald en had besloten om 2 maanden te genieten van mijn vrije tijd. De eerste weken bij Saleshelden hakten er behoorlijk in, ik lag elke avond om 10 uur in bed. Alles was nieuw en ik kreeg natuurlijk veel informatie binnen. Wel ben ik in die tijd ontzettend goed en leuk opgevangen door collega’s, die mij graag hielpen en mij de tijd gaven om te leren. Ik kreeg de tijd om mij te ontwikkelen en dat heb ik als heel fijn ervaren.

Frank: Ik ben ruim anderhalf jaar geleden begonnen bij Saleshelden als Inside Sales Specialist. Destijds ben ik in een erg warm bad terecht gekomen. Als ik er aan terug denk, is er sindsdien ook veel gebeurd. We zitten in een nieuw pand, hebben veel nieuwe mensen mogen ontvangen en ik heb de kans gekregen om de stap naar projectmanager te maken. Ik sluit mij aan bij de woorden van Amber dat ik echt de tijd heb gekregen om mij te ontwikkelen in mijn eigen tempo. Bij deze organisatie kan je jezelf zijn en dat vind ik erg belangrijk.

Hoe ziet jouw perfecte niet-werkdag er uit?

Amber: Lekker tennissen in de ochtend, lunchen met mijn vriend Tom en in de avond een drankje doen met vriendinnen. Eigenlijk een combinatie van sporten en gezelligheid, waarbij ik het heel belangrijk vind om mijn vriendinnen te spreken in het weekend. Ik werk fulltime en wil daarom het weekend/vrije dagen vullen met dingen die ik leuk vindt.

Frank: Ik kijk graag voetbal en ben ook graag in gezelschap van mijn familie en vrienden. Zelf woon ik in de buurt van de stad, dus het is erg makkelijk om op het terras af te spreken. Dit doe ik dan ook graag. Verder vind ik het ook altijd erg gezellig om met collega’s wat te drinken na het werk. We werken hard met elkaar en vinden het dan ook fijn om de dag/week met elkaar af te sluiten op kantoor of in de stad. Daar haal ik ook altijd veel energie en plezier uit.

Ten slotte, nog een levensmotto die je wil delen?

Frank: Wees jezelf, anderen zijn er al genoeg.

Amber: Het is niet echt een motto, maar mijn oma zei altijd: Klein, maar dapper. Dat is mij altijd bijgebleven.

Verhalen

We doen veel leuke dingen, van pokeravonden tot een lang weekend Praag. Lees hier wat we allemaal doen bij Saleshelden.